Vammalan Lentopallo B-poikien Suomen mestari

14.4.2019

Maskun Katajalle hopeaa ja Salon Viestille pronssia.

Lentopallon B-poikien SM-finaalit huipentuivat Vammalan Lentopallon juhliin. Joukkue kaatoi loppuottelussa Maskun Katajan selvin 2-0 (25-18, 25-17) lukemin. VaLePa pelasi tasaisesti läpi turnauksen ja voitti jokaisen ottelunsa. Pronssiottelussa Salon Viesti kaatoi Vilppulan Tähden tasaisen taistelun päätteeksi erin 2-1.

Järjestäväseura JyväsLentis taisteli 7. sijalle. Turnauksen yksi nuorimmista joukkueista esiintyi hienosti ja kaatoi turnauksen viimeisessä ottelussaan Napapiirin Palloketut puhtaasti 2-0 (25-13, 25-17). JyväsLentiksen tulevaisuus näyttää hyvältä, kun seuran C-pojat saavuttivat viime viikolla SM-hopeaa. Tulevan kauden tavoiteena on saada joukkue jokaiseen ikäluokkaan niin tytöissä että pojissa. Tähän yhdistettynä naisten ja miesten 1- ja 2-sarjajoukkueet sekä akatemiaharjoitukset tarjoavat loistavan kehityspolun pelaajille Jyväskylässä.

JyväsLentiksen päävalmentaja Sami Oksanen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin: "Mestariehdokas Pielaveden Sampon tiputtua ulos mitalipeleistä saatiin heti kärkeen kova matsi sijoista 5-8. Edellisestä päivästä vahvistunut Sampo pistettiin pelissä todella lujille. JyLen -02 ikäluokan poikien pääasiassa parannellessa pikku vaivoja, kentällä esiintyi edukseen neljä SM- hopeaa voittanutta -04 C-poikaa ja nuorempia -03 B-poikia. Pelistä niukka 2-1 tappio. Sijoista 7-8 ei enää syntynyt kunnon taistelua, kun pojat voittivat selvästi NaPan Rovaniemeltä. Hieno turnaus nuorelta joukkueelta. Tällä materiaalilla taistelemme vielä parina seuraavana vuonna mitaleista B-pojissa. On ollut upeaa seurata poikien kehitystä ja intoa pelata lentopalloa. Nyt pidetään pieni tauko ja aletaan valmistautua aluejoukkueiden SM-kisoihin ja tulevan kesän SM-biitsikiertueelle."

Turnauksen All Stars -seitsikkoon valittiin seuraavat pelaajat:

Passari: Aaro Pihlajamäki (VaLePa1)

Yleispelaajat: Olli Kivimäki (VaLePa1), Sebastián Pozo Hernández (Kataja)

Hakkuri: Veeti Nikkinen (VirtVe)

Keskitorjuja: Eetu Ahonen (VilTä), Alexej Zhbankov (Kataja)

Libero: Juuso Palonen (VaLePa1)

Sijoitukset:

1. VaLePa1
2. Kataja
3. Viesti
4. VilTä
5. Sampo